Op bezoek bij interclub HIJC

Op bezoek bij interclub HIJC

Inmiddels kunnen we het een traditie noemen dat de schaatsers van SIJE deelnemen aan de interclub van onze buurvereniging HIJC uit Hengelo. Bij deze interclub voor junioren waren er rijders aan de start uit Deventer (DIJC), Hoorn (STG Koggenland), Stokvisdennen en DNIJ uit Apeldoorn.

Voor deze editie heeft men gekozen voor de afstandscombinatie 500 en 1000 meter. En die 1000 meter is wel de afstand met de hoogste snelheid, dat is natuurlijk helemaal gaaf dat je over het ijs kunt vliegen. En dat deden onze schaatsers.

Namens SIJE gaven Nienke, Renske, Darya, Daniel, Bjorn en Teun acte de présence. Onder de bezielende leiding van trainer en coach Erwin is er in 7 van de 12 races door onze fanatieke jeugd een persoonlijk record gereden. En jezelf verbeteren, dat is natuurlijk waar je voor traint.

Na afloop van de wedstrijd was er de prijsuitreiking met voor zowel Nienke als Renske een prachtige 3e plaats in het klassement.

Het was een mooie avond met aanmoedigingen door ouders, clubgenoten en andere wedstrijdrijders met mooie resultaten voor onze schaatsers.