Trainingskamp SIJE Erfurt

Trainingskamp SIJE Erfurt

Trainingskamp Erfurt  2 t/m 6 januari

Dinsdagmorgen 2 januari zijn we vertrokken met een groep van 17 personen richting Erfurt. Om 8.00 uur meldde iedereen zich bij de IJsbaan Twente, alle koffers in de busjes, en daar gaan we dan uitgezwaaid door vele ouders.

Na twee tussenstops kwamen we rond 14.30 uur aan in Erfurt bij onze Jeugdherberg. Koffers uitlaten, kamers verdelen, schaatskleren aan en op naar de mooie “Gunda Nieman IJsbaan”. Het was ongeveer 20 min lopen vanaf de jeugdherberg naar de ijsbaan, in dit stuk zat een trap van 101 treden die we dus iedere keer op en af moesten. Maar het is een mooi stukje wandelen naar de baan, de beentjes zijn dan gelijk los.

Aangekomen op de baan, keek iedereen z’n ogen uit, wat een rust op de baan. Op de baanselectie van Enschede en een deel van de Duitse selectie na was de baan helemaal voor ons. Even wat rekken en strekken en dan de schaatsen aan voor de eerste rondjes. Iedereen is de baan van Enschede gewend, de kou, deze baan is een stuk warmer de meesten van ons hadden dan ook te veel kleren aan.

Na dik een uur geschaatst te hebben terug naar de herberg voor toch wel een heel spannend moment “wat schaft de pot”. Half 7 iedereen staat in de rij om z’n bordje te laten vullen. Gelukkig het viel reuze mee en dat geldt voor de hele week. Even lekker douchen allemaal en dan gezellig samen zitten waarbij iedere avond de “Weerwolf” langskwam.

De volgende morgen 8 uur ontbijt, heerlijk Duitse broodjes, even een paar broodjes extra maken voor het lunchpakket voor tussen de middag. 9 uur schaatskleding aan tas op de schouders en de wandeling naar de ijsbaan. Van 10 tot 12 hadden we onze schaatstraining, tussendoor een dweilpauze. Na de training nog even een kleine droogtraining en daarna de wandeltocht weer naar de jeugdherberg om gezellig samen onze eigengemaakte lunch op te eten. Iedereen heeft even een moment voor zichzelf om vervolgens tegen half 4 weer naar de ijsbaan te wandelen voor de tweede training van de dag.

Na de training weer voldoende gegeten en allemaal douchen want ja de “Weerwolf” staat weer voor de deur. Gezellig wat chips erbij en om 10 uur naar de kamer nog een half uurtje kletsen en dan heerlijk slapen.

Donderdag morgen weer de schaatstraining afgewerkt, en s middags even de schaatsen op de kamer laten en gezellig met z’n allen gebowld en ja sommigen waren hier wel heel goed in! Na de tijd nog even de mooi stad Erfurt in geweest, het werd donker en de deuren van de Dom waren helaas gesloten. Klein rondje gewandeld en terug naar de jeugdherberg, heerlijk gegeten en ja je raad het al wie er weer  voorbij kwam.

Voor de vrijdag stonden er weer twee trainingen op het programma, het ging weer iets beter dan de donderdag toen piepte en kraakte het bij een aantal wel heel erg. Nadat we ’s avonds weer goed hadden gegeten en allemaal weer gedouched, hadden de dames, Pien en Sharon, een mooie Kahoot gemaakt met 88 vragen over de gehele week. Met wat chips, kaas en worst deed Iedereen  fanatiek mee, wie had er het beste opgelet de hele week. Een klein prijsje voor de drie beste spelers was op z’n plaats en zeker een applausje voor de dames die dit fantastisch hadden gemaakt.  En ja nog één keer dan “de weerwolf”.

Rond half 11 ging iedereen naar de kamer, koffers pakken “beetje opruimen” want ja dat was bij sommigen wel nodig. Zaterdagmorgen kwart voor 8 ontbijt, 9 uur koffers inladen, controle of alle kamers schoon zijn. En ja dat was wonder boven wonder het geval,. Dan nog 1 keer op naar de ijsbaan, dit keer gelukkig met de busjes, dus niet weer die trap. Even inrijden en dan de traditie van SIJE een 10 km rijden. Nou sommige ogen werden wel heel groot 10km!

Achteraf viel het reuze mee en hebben de meeste van ons zeker deze afstand keurig afgelegd. De één had 10 rondjes de ander 20, 30,40 en zelfs 50 rondjes. Andere kleren aan en in de busjes voor de terugreis. Na een “beetje” een lange stop, maar gelukkig was er schaatsen op tv, kwamen we rond half 8 in Enschede aan. We werden onthaald door vele ouders.

Iedereen was blij het thuisfront weer te zien, gelijk kwamen de geweldige verhalen al. We hebben de  hele week heerlijk geschaatst een hele ervaring voor velen. Met elkaar hebben we een hele mooie, gezellige en vooral sportieve week gehad.

Iedereen die zich hiervoor heeft ingezet, bedankt. En wie weet volgend jaar weer.